restauracja@hellada.com.pl
Facebook
Hellada
  • O nas
  • Wydarzenia
  • Menu
  • Galeria
  • Catering
  • Karta Win
  • Przepisy
  • Kontakt
przepis1

ARNI KLEFTIKO – jagnięcina w pergaminie

14 listopad 2016ZDN-STUDIOPrzepisyNo comments

przepis1

Jagnięcinę kroimy w gruba kostkę i marynujemy (cytryna, sól, pieprz, tymianek świeży, rozmaryn i oregano). Z pergaminu (lub ciasta filo) zwijamy sakiewki, do nich wkładamy jagnięcinę, pokrojone w kostkę: ziemniaki , cukinię, bakłażana, doprawiamy solą, pieprzem, oregano. Dodajemy oliwę. Pieczemy w piecu (190 st.) przez godzinę podlewając białym winem. Dodajemy dwa plastry pomidora i dwa plastry sera haloumi, rozchylić sakiewkę, zapiec przez 5 minut. Gotowe!

 

ZDN-STUDIO
Previous post 2016-11-10 SYLWESTER W HELLADZIE Next post Hummus – mus z cieciorki i pasty sezamowej

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Ostatnie wpisy

  • GARIDES SAGANAKI – krewetki zapiekane
  • Hummus – mus z cieciorki i pasty sezamowej
  • ARNI KLEFTIKO – jagnięcina w pergaminie
  • 2016-11-10 SYLWESTER W HELLADZIE

Najnowsze komentarze

    Archiwa

    • listopad 2016

    Kategorie

    • Przepisy
    • Wydarzenia

    Meta

    • Zaloguj się
    • Kanał RSS z wpisami
    • Kanał RSS z komentarzami
    • WordPress.org
    • O nas
    • Wydarzenia
    • Menu
    • Galeria
    • Catering
    • Karta Win
    • Przepisy
    • Kontakt
    Strona stworzona przez ZDN Studio Group
    Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zamknij