restauracja@hellada.com.pl
Facebook
Hellada
  • O nas
  • Wydarzenia
  • Menu
  • Galeria
  • Catering
  • Karta Win
  • Przepisy
  • Kontakt
przepis3

GARIDES SAGANAKI – krewetki zapiekane

14 listopada 2016ZDN-STUDIOPrzepisyNo comments

przepis3

Absolutna klasyka greckich przekąsek. Saganaki to danie zapiekane i podawane w kokilce.

Pokroić warzywa (cebulę, czosnek, paprykę czerwona, cukinię, suszony pomidor) smażyć na oliwie dodać 7-8 dużych krewetek. Podlać 50 g ouzo, zapalić, odparować, dodać 50 ml wina białego, zredukować. Dodać sól, pieprz, cukier. Włożyć do kokilki, posypać fetą lub serem kefalotyri, zapiekać.

Garides saganaki można podać z pitą lub np. greckim orzo (wtedy zapiekamy razem z makaronem). Smacznego

ZDN-STUDIO
Previous post Hummus – mus z cieciorki i pasty sezamowej

Dodaj komentarz Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *

Najnowsze wpisy

  • GARIDES SAGANAKI – krewetki zapiekane
  • Hummus – mus z cieciorki i pasty sezamowej
  • ARNI KLEFTIKO – jagnięcina w pergaminie
  • 2016-11-10 SYLWESTER W HELLADZIE

Najnowsze komentarze

    Archiwa

    • Listopad 2016

    Kategorie

    • Przepisy
    • Wydarzenia

    Meta

    • Zaloguj się
    • Kanał RSS z wpisami
    • Kanał RSS z komentarzami
    • WordPress.org
    • O nas
    • Wydarzenia
    • Menu
    • Galeria
    • Catering
    • Karta Win
    • Przepisy
    • Kontakt
    Strona stworzona przez ZDN Studio Group
    Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.Zamknij